keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Ystäväni Oxu

Nimi ja syntymäaika: Hindhill´s  Jr Ox "Oxu" s.23.5.2006

Rotu: Jackrussellinterrieri

Lempiherkku: Oxu on aika perso kaikenlaisille herkuille. Lemppari on kuitenkin varmaan makkara ja lihapullat.

En tykkää yhtään: Vihanneksista. Edes pienenpieni kurkunpalanen ei vahingossakaan tule niellyksi. Myös pesulla käyminen ja kynsien leikkuu kuuluvat Oxun inhokki-listalle. 

Hauskin puuha: Metsässä juoksentelu, sekä kaikenlainen temppuilu namipalkan toivossa.

Paras ystäväni: Lyhytkarvainen pyreneittenpaimenkoira Gou, joka asuu samassa taloudessa Oxun kanssa.

Terveiset lukijoille: Oikein hyvää kesää kaikille karvakorville omistajineen!


Kuva: Oxun omistaja

Ystäväni Urpo

Nimi ja syntymäaika: Don Johnson (kutsutaan Urpoksi), s. 23.6.1991
Rotu: Tanskalainen puoliverinen
Lempiherkku: Kaikki ruoka on herkkua
En tykkää yhtään: Kun satulavyötä kiristetään
Hauskin puuha: Kunhan joku puuhastelee jotain ympärillä ja rapsuttaa niistä kohdista joita näytän, niin se on ihanaa
Paras ystäväni: minulla on monta hyvää ystävää, ihmisistä kaikki jotka käyvät kanssani ulkoilemassa, ja tarha ja laidunkaverit on kivoja, varsinkin ne laitumella, joiden riimun voin repiä päästä
Terveiset lukijoille: kärpäsetöntä ja mukavaa kesää kaikille, syökää paljon tuoretta heinää ja nauttikaa kesälaitumella olosta


Kuva: Urpon omistaja

Iloisia ja surullisia uutisia

Ensin surulliset: 1 kardinaalitetra jätti akvaarion ja kaverinsa. Se  piilotteli kasvien varjossa. Oli kuitenkin parempi antaa sille elämän loppu, kuin antaa sen kitua päiväkausia. (tällä hetkellä 1 kardinaalitetra oireilee samalla lailla kuin tuo kuollut, mutta akvaariokeskuksessa sanottiin, että osa niistä jättää porukkanasa jo ajoissa).
Sitten iloiset: uudet kalat ovat sopeutuneet oikein hyvin jo nyt akvaarion elämään! Ja se oli tosi erikoista, että ekana päivänä nimetön rusokirjoahven haki röyhkeästi hakemassa pohjatabletin. Sitten vain enemmän ruokaa peliin!

Ystäväni Alvar ja Oliver


     Nimi ja syntymäaika: Alvar ja Oliver, heinäkuu 2011
     Rotu: Peruaani (Alvar), Merino (Oliver)
     Lempiherkku: Kurkku, ruoho, porkkana jne.
     En tykkää yhtään: Omena
     Hauskin puuha: Syödä ruohoa
     Paras ystäväni: Alvar -> Oliver, Oliver -> Alvar
     Terveiset lukijoille: Hyvää kesää!
Kuva: Marsujen omistaja

tiistai 26. kesäkuuta 2012

Uudisasukkaat

Lisää kaloja tiedossa! Helsingin Akvaariokeskuksesta tarttui mukaan pari kasvia ja 8 kalaa!!!
6 rusokirjoahventa ja 2 juovaperhosnuoliaista. Voi hyvänen aika mitkä nimet! Nuoliaisten nimieksi päätettiin Muisku ja Sulo. Otathan huomioon että ne ovat naaras ja koiras. Rusokirjoahvenia ei taas tunnista toisistaan, mutta ainahan niille voi keksiä nimet! Nuoliaset ovat tosi sympaattisen näköisiä. No, ovat kyllä ahvenetkin, mutta eivät yhtä söpöstereitä. Ainiin! Luethan nyt ensimmäisen rivin kirjoituksen. Eli kasveja tuli mukaan: palleroahdinparta, poimupatsuli ja yksi jonka nimeä ei muisteta.
Yksi vanhimmista kierteisistä on rakastunut palleroahdinpartaan, ja seuraavaksi se varmaan uppoutuu sen sisälle ja katoaa näkyvistä.

HUOMIO! LUETHAN TÄMÄN! Julistan rusokirjoahvenien puolesta nimikilpailun alkaneeksi!
Keksi kuusi (6) yhteen sopivaa nimeä, ja lähetä ne kommenttina. Palkintona on tietysti se, että kalat saavat juuri sinun keksimäsi nimet!

Juovaperhosnuoliainen Muisku mahapuolelta

Juovaperhosnuoliainen kookoksen päällä

Ahvenaiset

Palleroahdinparta ja siihen rakastunut kotilo nimeltä Ompsa
                                                       Kuvat: Merja

maanantai 25. kesäkuuta 2012

Ystäväni Era

Nimi ja syntymäaika: Massivo Feliz Nueva Era, kutsumanimi “Era” syntynyt 29.3.2001
Ikä: 11 vuotta on isolle koiralle korkea ikä, niinpä Era saa ikänsä puolesta eri vapauksia ja sille annetaan enemmän herkkuja.
Rotu: Pyreneittenmastiffi

Lempiherkku: Kaikki ruoka!

Era on tunnettu siitä, että hänellä on aina nälkä. Mikäli et anna, Era ottaa omatoimisesti.
Pannarilautanen pöydältä, kissannappulat, jäätelö, popcornit, salmiakki jne.
Tänä vuonna Eran isäntä toi Espanjasta kauan haaveilemansa kuivatun siansorkan. Era löysi aarteen ja vei sen mukanaan. Vain mutaiset tassut paljastivat, että aarre on piilotettu hyvin.

Mansikanpoimijoita on varoitettava Erasta, ei sen takia, että se olisi äkäinen, vaan sen takia, että se saattaa tyhjentää poimijoitten eväsreput. Mitäs jättävät ne niin alas?


En tykkää yhtään: Pesusta. Era kellii kuin norsu ja ottaa hiekkakylpyjä. Eran pesu on tosi palkitsevaa: harmaa mutavesi vaan valuu lattialle ja lopputuloksena on valkoinen koira tai valkoinen siihen asti kunnes uusi hiekkakylpy koittaa. Era inhoaa kameroita. Sen takia siitä ei ole kuin muutama hyvä kuva.


Hauskin puuha: Huijata ihmisiä. Eran mielestä ihmiset ovat vähän tyhmiä, uskovat kaiken! Ei tarvitse kuin vähän haukkua, niin tarkastetaan, onko ovella joku? Välillä Era haukkuu kuuta taivaalla, ihmiset luulevat, että lähistöllä on vähintään karhu! Era ei myöskään väistä pihalla ollessaan mitään: kerran sorarekka seisoi rinteessä ja Era istui rauhassa keskellä tietä.

Paras ystäväni: Meillä on 3 perhoskoiraa ja 3 muuta pyreneittenmastiffia: Wynnie, Eran poika Paavo ja Paavon tyttö Sola sekä 7 kissaa. Periaatteessa kaikki ovat ystäviäni.

Terveiset lukijoille: Nauttikaa kesästä ja muistakaa syödä jäätelöä!


Kuva: Eran omistaja

sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Ponikurssi

Kerronpa teille ponikurssista, jolla olin vähänaikaa sitten.
Laikukas risteytysponi Hamu, shetlanninponit Moona, Pätkä, Oliver, Oskar, Humppa, Lotte, Ida ja Paxton, mikä voisikaan olla suloisempaa? Hamu oli laihempi poni, kuin muut pulleat ja yksiväriset shettikset. Alkeiskurssilla opettelimme kaviouran teitä, sekä harjoitus-, että kevennettyä ravia. Viimeisenä päivänä pääsimme maastoon. 2 paarman puremaa, 4 hyttysen imaisua, sekä väsyneet jalat.
No, ihaninta oli kuitenkin ponien kanssa toimiminen.

P. S. Seuraavalla kerralla kun kirjoitan, aihe on Ystäväni.

lauantai 23. kesäkuuta 2012

Kalat kertovat

Tervetuloa kasviparatiisiimme! Ensimmäisenä raportoimme ruuistamme. Meillä pintakaloilla top 3 listalla ensimmäisenä on SePa-Shopin Yleisgranulaatti, kun taas meillä pohjakaloilla paras on Tetran TetraWaferMix. Yksimielisesti päätimme tehdä mielenosoituksen, koska ruokia voisi antaa noin 13 kertaa enemmän kuin nyt. Seuraavana esitelmöimme kalaperheestämme. Me kaikki monniset olemme hyviä ystäviä mutta näin meidän kesken Aku on hirveä. Minä Aku vallitsen taas kaikkea akvaariossa, ja näin minun kesken monniset ovat hirveitä lellikkejä jotka saavat kaiken huomion. Me pintakalat olemme hyviä kavereita, eikä joukkoon tarvita enää muita kaloja.

Mutta näin loppuun omistajanne kertoo, että lisää pintakaloja on luvassa, ja saatte tyytyä kahteen ruokailukertaan päivässä.

P. S. Sinulle, hyvä lukija, lähetämme iloisen hiekkahutaisun parilla kivellä maustettuna.

maanantai 4. kesäkuuta 2012

Retun kaveritapaaminen

Kummikoira Retu lähti taas meidän mukaan pitkälle lenkille. Metsässä vastaan tuli tuttu koira omistajansa kanssa. Ykähän se siellä tallusteli! 9 vuotias Ykä on kiinanpystykorva. Olin jo jonkin aikaa miettinyt, että onkohan Ykä vielä elossa. Iloinen yllätys yllätti minut täysin. Ykä käveli rauhallisesti, eikä välittänyt vaikka Retu  nuuski sitä. Retu löysi siis uuden koirakaverin!